Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Vice
Original titel
Vice
Dansk titel
Vice
Medie
Film
Længde i minutter
132 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Adam McKay
Producerende filmselskab
MGM, Annapurna Pictures
Distributør
SF Studios
Nationalitet
USA
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
20. december 2018
Begrundelse
Filmen har en dramatisk grundstemning, og den indeholder flere realistiske og dokumentarprægede krigs -og torturscener og scener, hvor man ser sårede og døde mennesker. I én scene ser man en mand, som er faldet ned fra en høj mast, og man ser, at han ligger på jorden slemt tilskadekommen med bl.a. et brækket ben, hvor knoglen stikker ud, mens en gruppe omkringstående mænd ser grinende og ligegyldigt til. I flere scener ses korte glimt af mennesker, som tortureres. Man ser blandt andet en mand, som hænger ned fra loftet, en mand som får tape omkring øjne og mund, mens han placeres nøgen i en varevogn, en mand hvis hoved tvinges ned i et toilet samt en nøgen mand, som ligger på et bart gulv og trækkes rundt iført et hundehalsbånd. Hertil kommer scener med døde mennesker, som ligger på jorden i en krigszone, og i en afsluttende scene ser man en mand, som rammes af en bil og ligger livløs på jorden med blodet flydende ud af hovedet. Selvom filmen også indeholder rolige passager, hvor fortællingen bæres af dialog, vurderes den stadig at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Vicepræsident Dick Cheney var de facto præsident, selvom han udadtil stod bagved den påvirkelige præsident George W. Bush. Vi følger Cheneys rejse til Det Hvide Hus og ser ham både som dedikeret familiemenneske og politisk dukkefører.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.