Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Glass
Original titel
Glass
Dansk titel
Glass
Medie
Film
Længde i minutter
129 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
M. Night Shyamalan
Producerende filmselskab
Blinding Edge Pictures
Distributør
The Walt Disney Company Nordic
Nationalitet
USA
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
20. december 2018
Begrundelse
Filmen har en gennemgående truende stemning kraftigt understøttet af uheldsvanger musik. Der bruges typiske gyser-virkemidler såsom urovækkende lydeffekter og pinefuld venten, der forløses pludseligt. Filmen skaber uhygge i kraft af figurernes tvetydige og omskiftelige karakter og uforudsigelige, onde handlinger. Der er mange scener med voldeligt indhold: Tilfældige personer slås ned eller tages til fange, voldsomme slagsmål, et kæmpende par kaster sig ud fra stor højde, et barn forsøges druknet, en karakter bider en anden blodigt, en person får struben skåret over, et menneske skydes, og det blodige skudhul ses. Mange voldshandlinger foregår uden for billedrammen, bortvendt fra kameraet eller uskarpt i baggrunden, hvilket ikke gør dem mindre uhyggelige, men blot understøtter tilskuerens panikslagne fantasier. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Kevin Wendell Crumb, Mr. Glass og David Dunn mener alle tre, at de har overnaturlige evner – at de er en slags superhelte. Mens de to første begår grusomme forbrydelser mod mennesker, mener David, at han er superhelten, som skal stoppe forbryderne. Efterhånden som politiet pågriber dem, bliver de spærret inde på et topsikret sindssygehospital, hvor psykiateren vil overbevise dem om, at de blot lider af vrangforestillinger. Men kan de i længden holdes indespærret?
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.