Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Før frosten
Original titel
Før frosten
Dansk titel
Før frosten
Medie
Film
Længde i minutter
104 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Matilda Appelin, René Ezra, Tomas Radoor
Instruktør
Michael Noer
Producerende filmselskab
DR, Det Danske Filminstitut, Nordisk Film Production A/S
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
5. november 2018
Begrundelse
Filmen har en mørk, konfliktfyldt og dramatisk grundstemning. Der er dramatiske scener med slagsmål, voldsom ildebrand og voldelige overfald med døden til følge. I filmens anslag ses en hånd under isen til en tilfrossen sø. I en anden tragisk scene omkommer en person ved en ildebrand. I en tredje dramatisk scene bortskaffes en person på brutal vis efter at være blevet slået i hovedet med en forhammer. Filmen foregår i et virkeligt univers. Det dramatiske og mørke indhold understøttes af ildevarslende og trist underlægningsmusik. Filmen skildrer imidlertid også et tæt familiesammenhold, og volden er ikke stærkt udpenslet. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15års vurdering.
Handling
Der hersker trange kår på landet i det 19. århundrede. Med de barske omstændigheder og udsigten til endnu en hård vinter, allierer den gamle bonde (Jens) sig med nabofamilien i et ægteskab mellem hans datter og deres søn. Men da den rige landmand på en nærliggende gård ønsker at købe Jens’ land, ser han en mulighed for at give ham og hans familie et endnu bedre liv.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.