Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år The Miseducation of Cameron Post
Original titel
The Miseducation of Cameron Post
Dansk titel
The Miseducation of Cameron Post
Medie
Film
Længde i minutter
91 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Desiree Akhavan
Producerende filmselskab
Beachside Films
Distributør
41Shadows
Nationalitet
USA
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
31. oktober 2018
Begrundelse
Filmen har en mørk og truende grundstemning. Der er flere scener med piger, der har kønslig omgang med hinanden, psykiske overgreb, personer der kommer i stærk følelsesmæssig affekt og gør skade på sig selv. I to scener ses to piger, der masturberer og den ene får orgasme. I en scene bryder en person helt sammen og reagerer voldsomt. I en tredje scene ses et blodigt gulv efter, at en person har gjort voldsom skade på sig selv. Scenerne med sex, psykiske overgreb og personskade er imidlertid ikke udpenslede. Filmen forløses positivt, og der er flere scener, der skildrer et tæt sammenhold mellem en stærk hovedkarakter og hendes nye venner. Derfor vurderes det, at filmen kun vil kunne grænseoverskridende og skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15 års vurdering.
Handling
Året er 1993 og teenageren Cameron Post lever et helt almindeligt liv som den helt perfekte gymnasieelev. En dag tager hun endelig mod til at kysse en pige på bagsædet af en bil, men dette intime øjeblik afbrydes, da pigerne opdages. I den dybt religiøse lille by betragtes homoseksualitet som en synd, og Cameron sendes til en kristen omvendelseslejr i håbet om, at hun på lejren kan ”pray away the gay”. På lejren møder Cameron imidlertid en gruppe ligesindede unge, som hun hurtigt bliver venner med, og for første gang i sit liv føler hun sig ikke længere så alene.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.