Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Kursk
Original titel
Kursk
Dansk titel
Kursk
Medie
Film
Længde i minutter
118 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Thomas Vinterberg
Producerende filmselskab
Belga Productions
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
Belgien, Luxembourg
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
30. oktober 2018
Begrundelse
Filmen har en dramatisk og katastrofepræget grundstemning. Der er mange dramatiske og nervepirrende scener med undervandseksplosioner og en besætning, der kæmper desperat for deres liv i en ubåd. I flere scener ses torpedoer eksplodere, vand der fosser ind, døde mennesker og skræmte mennesker i voldsom følelsesmæssig affekt, som er i fare for at drukne eller dø af iltmangel. I en scene ses en mand, der er ved at blive kvalt. I en anden scene overværer en lille dreng en masse desperate kvinder, der råber op og græder. Selvom det dramatiske indhold ikke er stærkt udpenslet, vil den pinefuldt langvarige indespærring af mennesker i livsfare kunne virke ubehagelig og skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.
Handling
Kursk, en russisk ubåd, synker efter en eksplosion. 24 af de 118 mænd ombord overlever, og snart kan hele verden høre dem banke på skroget nede fra dybet. Men hvem skal redde dem? Russerne selv mangler udstyret, og hvordan vil det se ud, hvis de tager imod hjælp fra et vestligt land som England? Dramaet er baseret på den sande russiske tragedie fra 2000, hvor ubåden Kursk (K-141) forulykkede på 108 meters dybde.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.