Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle The Grinch
Original titel
The Grinch
Dansk titel
Grinchen
Medie
Film
Længde i minutter
90 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Scott Mosier, Yarrow Cheney
Producerende filmselskab
Illumination Films, Illumination Entertainment
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
Kina, Frankrig, Japan, USA
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for alle
Vurderet dato
17. oktober 2018
Begrundelse
Filmen har en rolig og varm grundstemning. Den indeholder enkelte let dramatiske scener, hvor man bl.a. ser en hovedfigur, som er ensom, og som pludselig bliver ond. I én kortvarig, let uhyggelig scene ses hovedpersonens skygge med lange krogede fingre, og flere andre scener er let dramatiske med forfølgelser og let fare. Da fortællingen er animeret, da den grundlæggende er varm og venlig, og da mange scener også forløses positivt og humoristisk, vurderes filmen ikke at kunne virke skræmmende på børn.
Handling
Grinchen bor mutters alene sammen med sin trofaste hund Max og han møder kun sine naboer, når han løber tør for mad. For er der noget, Grinchen ikke bryder sig om, så er det at blive forstyrret, som han gør hvert år til juletid, når Hvemmerne fejrer hjerternes fest. Så da Hvemmerne bekendtgør, at den kommende jul skal være endnu større end den foregående, ser Grinchen ingen anden udvej end at stjæle julen. Han beslutter sig derfor at klæde sig ud som julemanden juleaften og han går endda så langt som til at indfange et sløvt rensdyr til at trække kanen.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.