Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Unga Astrid
Original titel
Unga Astrid
Dansk titel
Unge Astrid
Medie
Film
Længde i minutter
118 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Anna Anthony, Maria Dahlin, Lars Lindström
Instruktør
Pernille Fischer Christensen
Producerende filmselskab
Svenska Filminstitutet, DR, Nordisk Film Production, TV4 Sverige, Film i Väst, Nordisk Film Production Sverige AB, Nordisk Film & TV Fond, Medienboard Berlin-Brandenburg, Creative Europe, Det Danske Filminstitut, Mitteldeutsche Medienförderung, Avanti Film, DCM Pictures
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Danmark, Sverige
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
17. oktober 2018
Begrundelse
Filmen har en rolig og jævnligt lettere melankolsk grundstemning. Den indeholder flere konfliktfyldte scener, og scener hvor hovedpersonerne er triste og alvorlige. I én scene ydmyges og tvinges en ung kvinde af sin mor til at tage tøjet af, hvorefter hun skældes ud. I en anden, udetaljeret, scene ligger en mand og en kvinde i en seng og har sex. I en tredje langvarig scene ses en kvinde som er i fødsel, og i en etferfølgende scene ses samme kvinde i sorg, da hun skal forlade sit nyfødte barn. I en fjerde scene er hovedpersonen ude af sig selv af vrede og frustration, og hun råber og skriger og forlader sit hjem. Da filmen også indeholder varme og lange rolige passager, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, som påvirkede hende dybt - en kombination af et mirakel og et uheld, der kom til at forme hendes liv. Det var en hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, hele verden senere skulle elske. Filmen er en fri fortolkning af dengang den unge kvinde, trods tidens forventninger og religiøse påbud, bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.