Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år First Man
Original titel
First Man
Dansk titel
First Man
Medie
Film
Længde i minutter
141 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Damien Chazelle
Producerende filmselskab
Universal Pictures
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
16. oktober 2018
Begrundelse
Filmen veksler mellem en dramatisk og trist grundstemning med enkelte rørende momenter. Der er en række intense og nervepirrende scener, hvor hovedkarakteren udsættes for ekstreme rystelser og pres under sine rumfartsmissioner. Det dramatiske forstærkes af en voldsom lydside, astronautens heftige åndedræt og stærkt rystede billeder set fra hovedkarakterens synsvinkel. I en scene bliver hovedkarakteren bevidstløs i en hurtigt roterende flysimulator. I en anden scene opstår der brand i et cockpit med tre astronauter, som efterfølgende eksploderer. I en tredje scene overværer berørte pårørende begravelsen af en lille pige. I en fjerde scene kommer en kvinde i følelsesmæssig affekt og stemningen i familien er meget knuget, da de skal tage afsked med hovedkarakteren. Scenerne med dramatisk og tragisk indhold er imidlertid ikke udpenslet. Endvidere er hovedkaraktererne handlekraftige og viljestærke og kommer ikke alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
"Et lille skridt for et menneske, et kæmpe spring for menneskeheden”. Alle ved, hvem astronauten Neil Armstrong var. Men næsten ingen ved, hvem mennesket Neil Armstrong var. Neil Armstrong er en af en lille gruppe mænd, der først medvirker som testpiloter i udviklingen af en ny tids jetjagere og siden udviklingen af den bemandede rumfart. Begge dele med stor risiko for deres liv og helbred. Gang på gang må de samles om at mindes kammerater, som ikke klarede den, men gav deres liv for fædrelandet. Og hjemme venter en familie, der aldrig kan være helt sikker på, om deres mand eller deres far kommer ind ad hoveddøren igen. Neil Armstrong lever på den yderste knivsæg af den teknologiske forkant, hvor forskellen på liv eller død afgøres af marginaler. Han oplever fejl og katastrofer og personlige tab. Hver gang er han dog klar til at rejse sig igen og trodse faren. Indtil den dag i 1969, hvor mennesket for første gang sætter foden på en fremmed klode. ”First Man” er den ukendte historie om Neil Armstrong og hans kammerater, der risikerede livet for at udvikle NASA’s rumprogram og dækker perioden 1961 til 1969, hvor Armstrong oplevede både store sejre og personlige tragedier.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.