Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Meari to majo no hana
Original titel
Meari to majo no hana
Dansk titel
Mary og troldkvindens blomst
Medie
Film
Længde i minutter
103 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Hiromasa Yonebayashi, Giles New
Producerende filmselskab
Amuse
Distributør
Angel Scandinavia
Nationalitet
Japan
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
10. oktober 2018
Begrundelse
Filmen har en magisk og let dramatisk stemning. Der er en række scener med let dramatisk og truende indhold. I flere scener bliver hovedkaraktererne forfulgt af fjendtligtsindede væsner. I andre scener lokkes hovedkarakteren ind i en tåget og dunkel skov med forheksede blomster. I en scene ses en masse figurer med mærkelige, let uhyggelige masker for ansigtet. I flere scener ses forheksede dyr indespærret i små bure, og hovedkaraktererne trues og tages til fange af en troldkvinde. Da filmen er animeret og foregår i et eventyrunivers, da hovedkarakteren er handlekraftig og da de dramatiske hændelser forløses positivt vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Mary er flyttet ud på landet for at bo hos sin grandtante Charlotte. Mary har dog meget svært ved at falde til i sine nye omgivelser, der hverken byder på de store eventyr eller nye venner. En dag forfølger hun en mystisk kat ind i en nærliggende skov, hvor hun opdager et gammelt kosteskaft og en besynderlig lysende blomst. Blomsten viser sig hurtigt at være magisk og før Mary ved af det, flyver kosteskaftet hende højt op over skyerne og afsted til en magisk skole for troldmænd og troldkvinder. Her møder Mary skolens rektor Madam Mumlegøg og den geniale Doktor Dee. Men bag den fortryllende overflade lurer skumle planer om magiske eksperimenter og kræfter, selv ikke den mægtigste troldkvinde kan styre!
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.