Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Journal 64
Original titel
Journal 64
Dansk titel
Journal 64
Medie
Film
Længde i minutter
118 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Louise Vesth
Instruktør
Christoffer Boe
Producerende filmselskab
Zentropa Entertainments, TV2 Danmark, Det Danske Filminstitut, TV4 Sverige, Film i Väst, TV 2 Norge, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, NFP, FilmFyn, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, Nordmedia
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Tyskland, Danmark
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
24. september 2018
Begrundelse
Filmen har en spændingspræget og ildevarslende grundstemning. Den indeholder en del voldsomme scener med drab, overfald, seksuelle overgreb og operative indgreb. I flere scener udsættes en ung kvinde for mishandling og overgreb af seksuel karakter og filmen indeholder også en del klip med grafisk udpenslet fremstilling af tilskadekomne og mordofre og blodige nærbilleder af en operation. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed. Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt. Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboere og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldte utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.