Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Happy ending
Original titel
Happy ending
Dansk titel
Happy ending
Medie
Film
Længde i minutter
96 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Mie Andreasen
Instruktør
Hella Joof
Producerende filmselskab
TV2 Danmark, Det Danske Filminstitut, FilmFyn, Happy Ending Film & TV ApS
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
19. september 2018
Begrundelse
Filmen har en gennemgående vemodig stemning. Der er enkelte scener med lettere voldsomt indhold. En person kommer til skade med en saks og den blodig hånd ses. Voksne græder og er vrede, de skælder ud og råber ad hinanden. Det voldsomme er imidlertid ikke udpenslet. Der er desuden et antal scener, hvor voksne ses nøgne eller har sex - uden at det dog er detaljeret beskrevet. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 7 år.
Handling
Helle glæder sig vanvittigt meget til, at hendes arbejdsnarkoman af en mand, Peter, endelig går på pension, så de kan tage hul på livets efterår sammen. Hun har planlagt, hvordan de skal nyde livet og hinanden. Men da han kommer hjem fra sin sidste arbejdsdag med den store overraskelse, at han nu skal til at være vinimportør og at han har investeret hele deres fælles opsparing i et østrigsk vinhus, tager livet en overraskende ny drejning. Helle og Peter går fra hinanden, og de begiver sig hver især ud på en hæsblæsende opdagelsesrejse med nye muligheder, problemer og drømme... Men kan man starte forfra efter 50 års ægteskab? Og kan man i det hele taget undvære hinanden?
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.