Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 15 år Holiday
Original titel
Holiday
Dansk titel
Holiday
Medie
Film
Længde i minutter
93 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
David B. Sørensen
Instruktør
Isabella Eklöf
Producerende filmselskab
Film i Väst, Eurimages, Dharmafilm, The Netherlands Film Fund, Det Danske Filminstitut, Common Ground Pictures, Oak Motion Pictures, The Netherlands Film Production Incentive, Apparatur
Distributør
Reel Pictures
Nationalitet
Danmark, Holland, Sverige
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
5. september 2018
Begrundelse
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. Den indeholder en række voldsomme scener: I flere scener stikker mænd uden varsel en kvinde kraftige lussinger. En person slår flere gange en anden med en genstand, til offeret ligger blodig og virker død. Mens der er en tilskuer, beordrer en mand en kvinde til at smide trusserne og han stikker derefter hånden op i hendes skridt. En mand tager først kvælertag på en kvinde og voldtager hende derefter. Scenen er langvarig og udpenslet, hvor der bl.a. ses et erigeret lem. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn og unge under 15 år.
Handling
Sascha tager til Tyrkiet og indlogerer sig som elskerinde hos Michael og hans gangsterfamilie, hvor de slår dagene ihjel med kokain i næsen og grillstegt hummer på gaflen. Den utilregnelige kriminelle Michael udsætter hende for eskalerende ydmygelser, og hendes ophold i paradis udvikler sig langsomt til et mareridt. Da hun møder den charmerende hollandske sejler Thomas, øjner hun en mulighed for at stikke af fra det hele. Hvis det ikke allerede er for sent.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.