Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Vildheks
Original titel
Vildheks
Dansk titel
Vildheks
Medie
Film
Længde i minutter
100 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Stinna Lassen, Anni Fernandez
Instruktør
Kaspar Munk
Producerende filmselskab
TV2, NRK, Det Danske Filminstitut, Norsk Filminstitutt, Yellow Bird, Eurimages, Nordisk Film & TV Fond, FilmGEAR ApS, Proton CINEMA+THEATRE, Good Company Films, Cinenord Kidsstory, Nevision, Act3, The Gentlemen Broncos, Maan Rental
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Tjekkiet, Danmark, Ungarn, Norge
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
28. august 2018
Begrundelse
Filmen har en spændingspræget grundstemning og foregår delvist i et eventyrligt univers med magi og overnaturlige fænomener. Den indeholder en række dramatiske og faretruende scener, hvor særligt filmens hovedfigur, der er et barn, er udsat. I en del scener dukker en truende og dystert udseende skikkelse op, som på et tidspunkt truer med at efterstræbe hovedkarakterens blod. I en skummel cykelkælder overfaldes hovedkarakteren af en truende kat, der vælter hende, og river hendes kind til blods. Et barn skæres i hånden, og blodet drypper. Da filmens centrale figurer imidlertid er stærke og handlekraftige, da de dramatiske virkemidler generelt er afdæmpede og kortvarige, og da filmen delvist foregår i et overnaturligt eventyrunivers, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Clara er en helt almindelig, 12-årig pige, der bor alene med sin mor og går i skole hver dag. En dag bliver Clara angrebet af en mystisk sort kat, der viser sig at være hendes vildven. Clara finder ud af, at hun tilhører en familie af vildhekse, som har en helt speciel kontakt til dyr og natur. Clara er imidlertid ekstra speciel, da hendes blod kan befri den onde heks Bravita Blodsunge, som planlægger at overtage den vilde verden. Clara må derfor begive sig ud på en farefuld rejse mod det kolde nord for at bekæmpe Bravita. Hun må åbne sig for den vilde verden og finde sin indre styrke, så hun kan bevise over for sig selv og for den vilde verden, at hun er en vaskeægte vildheks.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.