Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Les Gardiennes
Original titel
Les Gardiennes
Dansk titel
Vogterne
Medie
Film
Længde i minutter
138 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Xavier Beauvois
Producerende filmselskab
Les Films du Worso
Distributør
Camera Film
Nationalitet
Schweiz, Frankrig
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
27. august 2018
Begrundelse
Filmen har en rolig og trist grundstemning. Der er to scener med dramatisk indhold. I filmens start ses døde soldater med gasmasker og blodige hænder på slagmarken. I en anden scene har en af hovedkaraktererne mareridt, hvor han nedskyder soldater iført gasmasker på klos hold og stikker en soldat ned med kniv flere gange, så han brøler af smerte gennem gasmasken. I flere scener ses personer komme i affekt og sørge over deres mistede kære i krigen. Store dele af filmen er imidlertid fortalt i et roligt tempo, og hovedkarakteren er stærk og handlekraftig. Filmen skildrer også et tæt sammenhold i familien og en kærlighedsrelation. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.
Handling
Filmen fortæller om de kvinder, som holder skansen, mens mændene drager i krig. Året er 1915. Frankrig og Tyskland strides på slagmarken. Franske byer og landsbyer tømmes for unge, arbejdsdygtige mænd. Ikke alle vender hjem igen – og de, som gør, er gerne i dårlig forfatning. Dette har selvfølgelig store konsekvenser for livet på landet, hvor kvinder, børn og gamle mænd må holde sammen på både privat- og arbejdsliv. Også de moralske koder ændrer sig. Filmens matriark forsøger at holde på formerne, mens de yngre kvinder, inklusive hendes egen datter, smager på den frihed og løssluppenhed, som mandefaldet også bereder vejen for.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.