Tilbage til seneste vurderinger
Tilladt for børn over 11 år Jurassic World: Fallen Kingdom
Original titel
Jurassic World: Fallen Kingdom
Dansk titel
Jurassic World: Fallen Kingdom
Medie
Film
Længde i minutter
126 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Juan Antonio Bayona
Producerende filmselskab
Amblin Entertainment
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
Spanien, USA
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
17. maj 2018
Begrundelse
Filmen har en spændingsmættet stemning og indeholder talrige voldsomme og actionprægede scener med mennesker der flygter fra vulkanudbrud og jages og dræbes af dinosaurer. I en række længere scener forfølges en yngre pige af en glubsk rovdinosaurus, som bl. a. truer hende, mens hun ligger i sengen. I en enkelt scene ses en dinosaurus bide armen af en mand. Imidlertid er de fleste scener med drab på mennesker og dyr ikke udpenslede, lige som filmen også rummer længere rolige sekvenser. Desuden foregår filmen i et urealistisk univers, hvor farerne forløses uden at nogen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Den lukkede temapark Jurassic World ligger på en isoleret ø, men stedets kunstigt skabte dinosaurer trues nu af udryddelse, fordi den lokale vulkan er gået i udbrud. Owen og Claire vender tilbage til øen for at redde dyrene, men de opdager, at nogen har gang i en sammensværgelse, som kan forstyrre den naturlige orden på hele planeten.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.