Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Lost World - Jurassic Park, The
Original titel
Lost World - Jurassic Park, The
Dansk titel
Lost World - Jurassic Park, The
Medie
Film
Længde i minutter
129 minutter
Længde i meter
3530 meter
Producer
Gerald R. Molen & Colin Wilson
Instruktør
Steven Spielberg
Producerende filmselskab
Universal
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
Amerika
Produktionsår
1996
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
7. juli 1997
Begrundelse
Filmen igennem trues en ca 11-årig pige af øglerne. Flere mennesker spises, bides over eller mases. I nærbilleder ser vi deres blod i vandet ligesom vi ser afrevne lemmer i flere situationer. Der er voldsomt højt intensitetsniveau i næsten alle scener og langtrukne skræksekvenser virker meget truende. Hovedargumentet for at give filmen en 11-års grænse og ikke en 15-års grænse er, at filmen viser os en fantasiverden - og at 11-årige ved det.
Handling
Filmen handler om, at en del af de dinosauer, der indgik i Jurassic Park, er overlevet i frihed på en afsondret ø. De skal nu opserveres af et forskerhold, men en safarigruppe kommer dem i forkøbet. Begge grupper trues og udslettes til dels af øglerne. En T-rex transporteres til USA hvor den hærger byen, før den af heltene sendes hjem igen.
Kommentarer
Filmen er så dygtigt lavet, at realitetsgraden er meget høj. Derfor vurderes den at være uegnet for børn under 11-års grænsen også selvom de er i følgeskab med forældre eller andre voksne.
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.