Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år The Man Who Stole Banksy
Original titel
The Man Who Stole Banksy
Dansk titel
The Man Who Stole Banksy
Medie
Film
Længde i minutter
93 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Marco Proserpio
Producerende filmselskab
Sterven Pictures
Distributør
41Shadows
Nationalitet
Italien
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
18. september 2018
Begrundelse
Filmen har en gennemgående rolig stemning. Der er kun enkelte korte klip med et dramatisk indhold. I korte nyhedsindslag ses palæstinensere kaste sten mod israelsk politi, der kaster tåregas tilbage. I et andet kort klip bæres en person væk, men motivet er langt væk. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
’The Man Who Stole Banksy’ er den helt utrolige historie om hvordan et stykke kunst stjæles fra Palæstina, shippes, sælges og udstilles i Vesten. Musikikonet Iggy Pop lægger stemme til filmen og tager os med bag om street kunstneren Banksys utrolige værker. Filmen var med på dette års Tribeca festival, hvor den var nomineret til bedste dokumentar. I 2007 rejser Banksy til Palæstina for at male på vægge i den krigsramte by. På ét billede maler Banksy en israelsk soldat, som tjekker et æsels ID. En lokal taxichauffør beslutter sig for at rive væggen ned og sælge maleriet til Vesten gennem det ulovlige sorte marked. I denne dokumentar får vi historien fortalt fra et palæstinensisk perspektiv og kommer helt tæt på det verdensberømte politiske street art.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.