Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Skammerens datter II – Slangens gave
Original titel
Skammerens datter II – Slangens gave
Dansk titel
Skammerens datter II – Slangens gave
Medie
Film
Længde i minutter
103 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Eva Juel Hammerich, Nina Lyng
Instruktør
Ask Hasselbalch
Producerende filmselskab
DR, Det Danske Filminstitut, Norsk Filminstitutt, Nordisk Film Distribution A/S, Nepenthe Film, MEDIA (EU), Sirena Film, Storm Films, Czech Republic State Cinematography Fund, YLE, Belgian Tax Shelter, Storm Studios, Storm Studios, Red Balloon Film, Luminar Film, Flinth Film, Scope Pictures
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Belgien, Tjekkiet, Danmark, Norge
Produktionsår
2018
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
27. juni 2018
Begrundelse
Filmens grundstemning veksler mellem at være dramatisk, dyster og rolig og varm. I flere scener er hovedpersonerne i fare, og man ser overnaturlige hændelser samt mennesker, som kommer til skade. I et flashback ses en mand, som skriger desperat bag tremmer, mens der krydsklippes til en livløs dreng. I en anden dramatisk scene, som foregår i et fangehul, falder en gammel mand ned af en lang trappe, hvorefter han sparkes af en fangevogter, mens en anden mand piskes og skriger af smerte. I flere dramatisk scener bliver far og datter overfaldet og truet med kniv af en ondsindet mand, som er sortmalet i ansigtet, og i én uhyggelig scene befinder en hovedperson sig i en fangekælder, hvor han hører hviskende stemmer og ser syner fra fortiden; han ser bl.a. flere gange sin døde lillebror med blodigt tøj, og i en efterfølgende scene ses en ond kvinde med blod om munden i samme kælder. Idet filmen foregår i et urealistisk eventyrunivers, og idet den også indeholder flere lange, rolige scener samt forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Dina har til sin store fortrydelse arvet sin mors over-naturlige skammerevner. Hun lever som en nomadisk flygtning sammen med sin familie og Nico, men det er et farligt liv. Dina ser en mystisk fremmed, som påstår at være hendes far, Sezuan. Da Davin og Nico tages til fange og indespærres i det berygtede Sagisborg, tvinges Dina ud på nye eventyr. Imod sin mors vilje stikker hun af og begiver sig ud på en farefuld færd med sin far for at befri fangerne. Sezuan er sortemester med evnen til at få folk til at se og tro på ting, der ikke findes, og Dina forstår, at hun besidder de samme evner. I fangenskab kæmper Nico og Davin for deres liv ved hjælp af mandsmod og intellekt. Hvis de ikke overvinder deres begrænsninger, vil Drakan formå at ødelægge enhver chance for et respektabelt og selvstændigt liv både i Højlandet og i de små byer.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.