Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Den 12. mann
Original titel
Den 12. mann
Dansk titel
Den 12. mand
Medie
Film
Længde i minutter
135 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Harald Zwart
Producerende filmselskab
Nordisk Film Production, Nordisk Filmproduktion
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S
Nationalitet
Norge
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
15. februar 2018
Begrundelse
Filmen har en gennemgående desperat stemning. Der er talrige realistiske beskrivelser af krigshandlinger og megen angstfuld venten på fjenden. Mange scener indeholder vold: Tilfangetagne tæskes, skydes umiddelbart eller henrettes. Der er meget detaljerede billeder af en person der dør, negle der går løs, sorte legemsdele angrebet af koldbrand, en person der skærer i sig selv under store smerter og tortur med nåle under negle. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne skræmme børn og unge under 15 år.
Handling
Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskekutter overraskes af tyske soldater. Elleve mand bliver tortureret og dræbt, og kun den tolvte undslipper. Skudsåret i foden, gennemblødt og med hundrede meters forspring flygter Jan Baalsrud ud i den nådesløse, nordnorske vinter med Gestapo i hælene - helt uvidende om, at hans ukuelige vilje til at overleve snart vil gøre ham til et symbol på den norske modstandsbevægelse. Et symbol de folk, han møder, er villige til at dø for. Jan Baalsruds to måneder lange flugt regnes fortsat for at være en af de mest utrolige overlevelseshistorier fra anden verdenskrig.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.