Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Es war einmal in Deutschland...
Original titel
Es war einmal in Deutschland...
Dansk titel
Farvel til Tyskland
Medie
Film
Længde i minutter
102 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Roshanak Behesht Nedjad
Instruktør
Sam Garbarski
Producerende filmselskab
Samsa Film
Distributør
Angel Scandinavia
Nationalitet
Belgien, Tyskland, Luxembourg
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
6. februar 2018
Begrundelse
Filmen har en rolig, men alvorlig grundstemning, og hovedpersonerne skildres i triste efterdønninger af deres ophold i en kz-lejr. I flere flashbacks ses en hovedperson bange og fornedret, og i én scene begår en mand selvmord, og man ser ham hænge og dingle i et reb. Da scenen er kort og udetaljeret, og da man ikke ellers ser mennesker, som kommer til skade, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
2. verdenskrig er slut, de allierede har overtaget magten i Tyskland, og de jøder, der har overlevet Holocaust, er blevet placeret i amerikanske rehabiliteringslejre. Her møder vi David Bermann og hans venner, der alle hurtigst muligt ønsker at forlade Tyskland og rejse til USA. Men det er ikke helt billigt. For at skaffe penge, starter David og de andre en forretning, hvor de med lidt uærlige kneb, sælger lagner og håndklæder til de tyske borgere. Forretningen går strygende, men da den amerikanske efterretningstjeneste mistænker David for at have været i ledtog med nazisterne, indleder de en undersøgelse og tvinger David til at generindre den grusomme tid fra koncentrationslejren.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.