Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Hva vil folk si
Original titel
Hva vil folk si
Dansk titel
Hvad vil folk sige
Medie
Film
Længde i minutter
106 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Iram Haq
Producerende filmselskab
Mer Film
Distributør
Øst for Paradis
Nationalitet
Tyskland, Norge, Sverige
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
23. januar 2018
Begrundelse
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder mange scener, hvor en fortvivlet og ulykkelig ung kvinde trues, mishandles og nedbrydes psykisk af sin nærmeste familie. I én voldsom scene får en ung mand bank af hovedpersonens far, som også truer og råber af sin datter. I en anden scene bortføres hovedpersonen af sin far, og man ser hende bange og utryg i en bil, hvor hun trues og skældes ud. I en tredje ubehagelig og voldsom scene ydmyges og fornedres hovedpersonen, da hun tvinges til at tage sit tøj af og stå nøgen foran nogle politifolk, mens hendes kæreste får bank. I en fjerde ubehagelig og dramatisk scene beordrer en far sin datter at springe ud fra en klippe. På grund af de mange voldsomme scener med psykisk vold og social kontrol samt fraværet af en entydig positiv forløsning vurderes filmen at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.
Handling
16-årige Nisha lever et dobbeltliv: Hjemme hos sin pakistanske familie er hun den perfekte datter, men når hun er ude med sine venner, er hun en normal, norsk teenager. En dag afsløres hendes dobbeltliv og to verdner kolliderer voldsomt, da hendes far tager Nisha i at kysse med sin norske kæreste. For at sætte et eksempel, beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe deres egen datter og placere hende hos slægtninge i Pakistan. Nisha befinder sig nu et for hende fremmed land, hvor hun må lære at tilpasse sig forældrenes levevis.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.