Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Jeg er William
Original titel
Jeg er William
Dansk titel
Jeg er William
Medie
Film
Længde i minutter
86 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Stine Meldgaard Madsen, Jakob Kirstein Høgel
Instruktør
Jonas Elmer
Producerende filmselskab
DR, Det Danske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, Den Vestdanske Filmpulje, Meta Film Rights
Distributør
SF Studios
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2017
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
28. september 2017
Begrundelse
Filmen, der behandler tunge sociale temaer i en let tone, har en gennemgående dramatisk stemning med en underliggende humor. Drengen, som er hovedkarakter, oplever voldsomme begivenheder: Farens begravelse. En psykisk syg mor der er ude af stand til at tage vare på sit barn. En hund, som virker truende. I en række scener mobbes og afpresset han af 3 større drenge. I en scene ses han i fysisk opgør med sine plageånder. Den onkel, som åbenbart er hovedkarakterens primære omsorg, virker ustabil - til tider fortvivlet, og i en situation forfølger han drengen i raseri. Imidlertid er det voldsomme ikke udpenslet, filmens hovedfigur fremstår i stigende grad handlekraftig, og de dystre sider af hovedkarakterens liv, serveres med en humoristisk tone. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
William har det ikke sindssygt nemt. Hans mor er en kolbøtte, så William bor hos sin morbror Niels, der lever af lidt af hvert. Nu har morbror Niels rodet sig ud i en stor spillegæld, og byens gangster er på nakken af ham. William må mobilisere både mandsmod og fantasi for at redde sig selv og sin morbror. Det gør han så, men samtidig har William også både de tre bøller fra klassen og en spirende forelskelse i Viola at holde styr på.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.