Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Moonlight
Original titel
Moonlight
Dansk titel
Moonlight
Medie
Film
Længde i minutter
111 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Barry Jenkins
Producerende filmselskab
A24
Distributør
Camera Film
Nationalitet
USA
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
10. januar 2017
Begrundelse
Filmen har en konfliktfyldt og tung grundstemning. Den skildrer en ensom og trist hovedfigur, som i store dele af filmen mobbes og mistrives i hjemmet pga. omsorgssvigt, og flere scener indeholder både fysisk og psykisk vold. I én scene får hovedpersonen bank, og man ser hans blodige ansigt, og i et par ubehagelige scener ser man hovedpersonen som dreng blive råbt ad af sin mor. Hertil kommer enkelte kortvarige scener, hvor man ser mennesker, som har sex. Da de seksuelle scener ikke er eksplicitte, da volden ikke er udpenslet, og da filmen også indeholder varme, positiv forløsning samt har et langsomt og roligt fortælletempo, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Drengen Chiron vokser op i et af Miamis hårdt belastede kvarterer, hvor vold og stofmisbrug hører til dagens orden. Men heldigvis er der også andet i livet for Chiron, fx hans relation til Juan og Teresa, som tager sig af ham, når hans mor ikke magter det, og venskabet med Kevin som får betydning helt ind i voksenlivet.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.