Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Kongens nei
Original titel
Kongens nei
Dansk titel
Kongens valg
Medie
Film
Længde i minutter
123 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Ikke angivet
Instruktør
Erik Poppe
Producerende filmselskab
Film i Väst, Paradox Spillefilm A/S
Distributør
Camera Film
Nationalitet
Norge
Produktionsår
2016
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
27. november 2016
Begrundelse
Filmen har en grundlæggende trykket stemning, men med en undertone af menneskelig varme. Mange scener er præget af alvorlig dialog og til tider gråd. Andre scener beskriver mennesker i angstfuld venten og på flugt. I flere sekvenser er det børn, som er bange og meget kede af det. I en scene ses et flådeskib blive skudt i brand af kanoner og synke. Ved en skudveksling beskriver filmen en ung mands oplevelse af at blive alvorligt såret. I en længere scene ses en flok mennesker, der flygter gennem en skov, mens de beskydes, og bomber eksploderer omkring dem. Da de voldsomme scener er relativt kortvarige, da det voldelige ikke er udpenslet og da filmen i øvrigt er fortalt i et roligt tempo, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
I april 1940 får den norske konge et ultimatum af den tyske militærmagt: overgiv dig eller dø. Med tyske fly og soldater i hælene bliver den kongelige familie nødt til at flygte. De beslutter sig for at splitte op uden at vide, om de nogensinde vil se hinanden igen. Efter tre dages desperat flugt tager Kong Haakon sin endelige afgørelse. Han nægter at kapitulere, selvom det kan koste både ham selv, hans familie og mange uskyldige nordmænd livet.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.