Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Captain America: Civil War
Original titel
Captain America: Civil War
Dansk titel
Captain America: Civil War
Medie
Film
Længde i minutter
147 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Kevin Feige
Instruktør
Anthony Russo & Joe Russo
Producerende filmselskab
Marvel Studios
Distributør
The Walt Disney Company Nordic, filial af The Walt Disney Company Nordic AB, Sverige
Nationalitet
USA
Produktionsår
2015
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
18. april 2016
Begrundelse
Filmen har en dramatisk, mørk og actionpræget grundstemning. Den indeholder mange, lange scener med voldsomme kampe, eksplosioner, skyderier og biljagt. I en torturscene ses en mand hænge med hovedet ned i en balje, som langsomt fyldes med vand, og man ser, hvordan vandet stiger, så han formodentlig drukner. I en anden scene omkommer en masse mennesker, da en bygning pludseligt eksploderer, og man ser en mand sidde grædende og holde om sin døde far. I en tredje scene ses to personer i en tilskadekommen bil blive myrdet. Da fortællingens hovedfigurer har karakterer af actionhelte med urealistiske kræfter og egenskaber, og da filmen også forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Det nye Avengers-team fortsætter kampen for at beskytte menneskeheden. Da de involveres i endnu en episode med civile tab til følge, presser politikerne på for at få indført et system med en bestyrelse, som kan føre tilsyn med teamet, lede dem og stille dem til ansvar. Den nye konstruktion betyder, at Avengers bliver delt i to lejre. Den ene anføres af Steve Rogers, der helst ser, at Avengers skal kunne forsvare menneskeheden uden myndighedernes indblanding. I spidsen for den anden lejr står Tony Stark, der overraskende nok gerne vil være under opsyn og kunne stilles til ansvar.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.