Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Iqbal & den hemmelige opskrift
Original titel
Iqbal & den hemmelige opskrift
Dansk titel
Iqbal & den hemmelige opskrift
Medie
Film
Længde i minutter
89 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Elisabeth Victoria Poulsen, Christian Steengaard Potalivo, Mikael Olsen
Instruktør
Tilde Harkamp
Producerende filmselskab
Miso Film
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2015
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
4. december 2015
Begrundelse
Filmen, der har en positiv og humoristisk grundstemning, indeholder dramatiske scener, hvor hovedfigurerne kommer ud for forskellige farefulde oplevelser og trues af karikerede, klodsede skurke. I en scene truer en voksen mand børn med at ville dræbe dem, hvis de siger noget til de voksne, I en anden spændingsladet scene er en aggressiv mand truende over for en bange far, og tager hårdhændet fat i hans krave. Både billed- og lydside er intens her med spændingsskabende underlægningsmusik og med nære billedbeskæringer, som fremhæver den bange fars angst. I en tredje spændingsladet slåskampsscene slår en truende skurk en mand i gulvet, mens angste børn ser til. Her er stemningen ligeledes intens. I en fjerde scene ses en desperat og angst far forsøge at redde sin søn fra at drukne. Selvom scener som disse forløses relativt hurtigt, skurkene er karikerede, samt børnene er selvstændige og aktivt handlende i forhold til at løse udfordringerne, vurderes det alligevel at filmen ville kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Handling
Iqbal er en fantasifuld og sjov dreng, hvilket ifølge hans far slet ikke er nok, hvis man skal blive til noget i verden. Men da Iqbal sammen med veninden Sille og lillebroren Tariq ved et uheld kommer til at sprænge deres skole i luften, er hans far dog det mindste problem. To forbrydere vil nemlig have fat i opskriften på det tilfældigt hjemmebryggede sprængstof og sprænge Tivoli i luften. Tariq kan ikke præcist huske opskriften, så forbryderne kidnapper den nuttede lillebror Dindua. Jagten går nu ind for at befri Dindua og redde Tivoli.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.