Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Krigen
Original titel
Krigen
Dansk titel
Krigen
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
René Ezra & Tomas Radoor
Instruktør
Tobias Lindholm
Producerende filmselskab
Nordisk Film Production A/S
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2015
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
13. august 2015
Begrundelse
Filmen har en dramatisk og alvorlig grundstemning, og den indeholder adskillige realistiske skildringer af krig og af soldater i kamp. I én scene får en ung mand sprængt begge ben af, og man ser nærbilleder af blodige knogler mens den pågældende mand forbløder og dør. I en anden scene er en flok soldater under voldsomt bombeangreb, en mand bliver skudt i halsen, og man ser blod, der kommer ud af hans mund og hals, men han forsøges reddet. I en tredje scene ser man en dræbt familie ligge i deres senge, og i en fjerde scene ser man fotos af dræbte børn, heriblandt en pige, som har fået sprængt den ene fod af. På grund af filmens realisme og voldsomme samt udpenslede krigsskildringer, vurderes det, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Kompagnichef Claus Michael Pedersen og hans mænd er udstationerede i Helmand, Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus kone Maria at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban og for at redde sine mænd, træffer Claus et valg, som fører ham tilbage til Danmark, anklaget for en krigsforbrydelse.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.