Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Jurassic World
Original titel
Jurassic World
Dansk titel
Jurassic World
Medie
3D Digital Film
Længde i minutter
124 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Patrick Crowley
Instruktør
Colin Trevorrow
Producerende filmselskab
Universal Pictures
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2015
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
2. juni 2015
Begrundelse
Filmen har en meget intens, actionpræget stemning, og indeholder talrige voldsomme scener med mennesker der jages og dræbes af dinosaurer. I en længere sekvens følges en kvindes dødskamp, som ender med at et havvæsen på drabelig vis spiser hende. I andre ligeledes voldelige scener skriger mennesker af frygt og smerte når de fortæres af drabelige dinosaurer. Scenerne er imidlertid ikke udpenslede, samt de efterfølges oftest af mere rolige scener med komiske elementer. Desuden foregår filmen i et urealistisk univers, og den forløses positivt uden at nogen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade. Filmen vurderes på den baggrund alligevel kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmen 'Jurassic World' foregår 22 år efter de tragiske begivenheder på øen Isla Nublar. En ny park kaldet Jurassic World er blevet bygget op omkring rigmanden John Hammonds vision om at bringe dinosaurene tilbage til live. Selv fortidens øgler kan dog blive hverdagskost, og parken har det sidste årti oplevet et fald i besøgsrater og popularitet. For at afhjælpe problemet opfindes en ny attraktion - en genmodificeret dinosaur, der er større end en T-Rex, men desværre også fjendtlig og dybt intelligent. Nu er parkens 20.000 gæster fanget på øen, mens dino-racens seneste pragteksemplar er på jagt efter føde. Adventure-filmen 'Jurassic World' fortsætter den franchise, som begyndte i 1993 med Jurassic Park.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.