Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Skammerens Datter
Original titel
Skammerens Datter
Dansk titel
Skammerens Datter
Medie
Film
Længde i minutter
96 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Nina Lyng og Eva Juel Hammerich
Instruktør
Kenneth Kainz
Producerende filmselskab
Nepenthe Film
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2015
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
9. marts 2015
Begrundelse
Filmen har en spændingsladet grundstemning og indeholder flere dramatisk scener, hvor mennesker forfølges af drager, bliver slået ihjel eller udsættes for andre farer. I en scene er en mand ved at kvæle en pige, i en anden truer en gammel kvinde, der ligner en død, pludseligt en pige med en kniv, og i en tredje scene er et barn ved at brænde inde i et hus. I flere scener ser en pige med overnaturlige evner ind i andre menneskers sjæle. Her ser hun urovækkende og fragmentariske hændelser fra menneskers liv, som de skammer sig over. Da filmen foregår i et eventyrligt middelalderunivers, og da filmens hovedkarakterer langt hen ad vejen er handlekraftige, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende for børn under 11 år.
Handling
Dina, Skammerens Datter, har til sin store fortrydelse arvet sin mors overnaturlige evner. Hun kan se direkte ind i andre menneskers sjæl og få dem til at skamme sig over alle de dårlige ting, de har gjort. Når den retmæssige arving til Fyrstetronen uretmæssigt anklages for en række horrible mord, lokkes Dinas mor til Dunark under falske forudsætninger, for at få ham til at bekende. Men da hun nægter at misbruge sine evner og få en uskyldig dømt, bliver hun taget til fange. Det er nu op til Dina at finde sandheden om mordene og snart hvirvles hun ind i et blodigt magtopgør med livet som indsats.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.