Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år 9. april
Original titel
9. april
Dansk titel
9. april
Medie
Film
Længde i minutter
93 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
René Ezra og Tomas Radoor
Instruktør
Roni Ezra
Producerende filmselskab
Nordisk Film
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
19. februar 2015
Begrundelse
Filmen har en alvorlig, tung og knugende grundstemning. Der er adskillige scener med langvarige skudepisoder, og hvor flere af hovedfigurerne omkommer. I én scene bliver en ung mand ramt af skud i maven, og man ser ham ligge på jorden, hvor han forbløder, dør og efterlades. I en anden scene skydes et barn i brystet, da han kommer løbende på en vej, og man ser ham falde livløs om, mens en kvinde skriger hans navn i desperation. I en tredje lang og ubehagelig scene er hovedfigurerne under beskydning og må kæmpe længe for deres liv. På grund af de nævnte scener samt fortællingens alvorsfulde og realistiske krigsskildringer, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Handling
Natten til den 9. april 1940 alarmeres den danske hær. Tyskerne har krydset grænsen, Danmark er i krig mod Europas stærkeste hær. I Sønderjylland beordres en dansk fortrop bestående af cykel- og motorcykel delinger ud for, imod alle odds, at bremse overmagten indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres. I de skæbnesvangre timer følger vi sekondløjtnant Sand og hans cykeldeling - de skal som de første danske soldater møde fjenden i kamp den 9. april 1940.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.