Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Fifty Shades of Grey
Original titel
Fifty Shades of Grey
Dansk titel
Fifty Shades of Grey
Medie
Film
Længde i minutter
124 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Michael De Luca
Instruktør
Sam Taylor-Johnson
Producerende filmselskab
Universal Pictures
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2015
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
6. februar 2015
Begrundelse
Filmen har en rolig grundstemning, og meget af handlingen foregår i dialogen. Filmens gennemgående tema er imidlertid sex og sadomasochisme, og der er adskillige sexscener, hvoraf nogle indeholder handlinger, hvor den mandlige hovedperson påfører den kvindelige hovedperson fysisk smerte. I én langvarig sexscene bliver den kvindelige hovedfigur først lænket med håndjern og pisket let, hvorefter hun bindes til en seng og står foroverbøjet, mens dem mandlige hovedperson har sex med hende. I en anden scene ligger den kvindelige hovedperson nøgen på maven på en briks, mens en mand slår hende hårdt med et bælte, så hun begynder at græde. På grund af de mange og relativt langvarige seksuelle skildringer samt det forhold, at flere af scenerene indeholder afvigende seksuel adfærd vurderes det, at filmen kan virke grænseoverskridende på børn under 15 år.
Handling
Under et interview bliver den unge og uerfarne studerende Anastasia Steele fascineret af forretningsmanden og mangemillionæren Christian Grey. Da fascinationen er gengældt, indleder de et seksuelt forhold, som viser sig at blive udfordrende for dem begge.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.