Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år The Theory of Everything
Original titel
The Theory of Everything
Dansk titel
Teorien om Alting
Medie
Film
Længde i minutter
123 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Tim Bevan
Instruktør
James Marsh
Producerende filmselskab
Universal Pictures
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
GB
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
16. januar 2015
Begrundelse
Filmen har en let og positiv grundstemning, som dog enkelte steder brydes af alvorsfulde, knugende og let dramatiske scener. I én scene snubler og falder filmens hovedfigur, og man ser i slow motion hans ansigt ramme asfalten, hvorefter han ligger bevidstløs på jorden. I en anden, knugende scene forsøger samme hovedfigur hjælpeløst at kravle op af en trappe, hvor hans lille søn står og ser ned på ham. Endelig er der en let dramatisk scene, hvor hovedpersonen får et ildebefindende, spytter blod og bæres væk på en båre, hvorefter han ses på hospitalet i koma med slanger i munden. Da filmen er roligt fortalt, da den grundlæggende stemning er varm og kærlig, og der kun er ganske få let dramatiske scener, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Handling
Den 21-årige forsker Stephen får at vide, at han kun har to år tilbage at leve i, da han får diagnosen MND, der langsomt, men sikkert vil berøve ham kontrollen over sine muskler. Stephens kæreste Jane har ikke har tænkt sig at give op og forlade ham. Hun insisterer på at gifte sig med ham og være hans kone for så lang tid, som han nu har igen. Til alles overraskelse viser det sig, at de med hendes kærlighed og hans viljestyrke kan trodse lægernes dom. Sammen får de tre børn, Stephen Hawking udgiver banebrydende værker om universets hemmeligheder og bliver en af vor tids mest betydningsfulde videnskabsmænd.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.