Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år STEPPEULVEN
Original titel
STEPPEULVEN
Dansk titel
STEPPEULVEN
Medie
Film
Længde i minutter
107 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Lars Bredo Rahbek
Instruktør
OLE CHRISTIAN MADSEN
Producerende filmselskab
NIMBUS FILM
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
28. november 2014
Begrundelse
Filmens grundstemning er i begyndelsen let og frimodig, men bliver undervejs mere tungsindig og dyster. Filmens første del præges i høj grad af scener med seksuelt indhold, og skildringerne er gennemgående meget direkte og realistisk fremstillet. I én scene ses to hovedfigurer have samleje på et stuegulv, og der klippes mellem flere forskellige stående sex-stillinger. I én af filmens længerevarende sekvenser, ser man gentagende scener, hvor en kvindelig hovedfigur har samleje med mandlige hovedfigurer i en bil. Filmens anden del indeholder skildringer af stofmisbrug, og der er mange scener, hvor hovedfigurerne er påvirkede, hallucinerer eller er i en form for trance. I én scene springer en mand i sin rus ud af vinduet, og man ser ham ligge på ryggen på jorden med blod, der kommer ud af både næse og mund. På grund af de gentagende og direkte seksuelle skildringer samt filmens realistiske tilsnit, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn op til 13års-alderen, og filmen får derfor en 15års-grænse.
Handling
Året er 1962, og den unge aktivist Eik Skaløe forelsker sig hovedkulds i den smukke fredsaktivist Iben Nagel Rasmussen. Men Iben er barn af tiden og hun tager parolerne om fri kærlighed og sex alvorligt. Hun fornægter den personlige ejendomsret og vil ikke nøjes med én mand, når hun kan få flere. Som i et klassisk trekantsdrama, indleder han en kamp for at vinde hele hendes kærlighed. Som poet, forfatter og sanger besynger han konstant sin kærlighed til hende. Men efterhånden må Eik erkende sit nederlag, og i 1968 rejser han alene til Nepal.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.