Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Guardian of the Galaxy
Original titel
Guardian of the Galaxy
Dansk titel
Guardian of the Galaxy
Medie
Film
Længde i minutter
121 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Kevin Feige
Instruktør
James Gunn
Producerende filmselskab
Marvel studios /Walt Disney studios
Distributør
The Walt Disney Company Nordic, filial af The Walt Disney Company Nordic AB, Sverige
Nationalitet
USA
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
16. juli 2014
Begrundelse
Filmen, der har en intens og spændingsladet grundstemning, rummer talrige actionscener med slåskampe, skyderier, eksplosioner og drab. I en scene slås en mand voldsomt i hovedet med en kæmpe forhammer. I en anden scene ses et menneskelignende væsen eksplodere. I en tredje scene ses en skurkagtig cyborgs metalhjerne blive revet ud. Der klippes dog bort fra sådanne voldsomheder og scenerne fremstår derfor heller ikke udpenslede. Der er endvidere mange komiske, afvæbnende optrin undervejs i filmen, den foregår i et urealistisk science fiction univers. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
I filmen bliver den übercool eventyrer, Peter Quill, målet for en hensynsløs menneskejagt efter han "er kommet til" at stjæle en mystisk og magisk kugle. Uheldigvis for Quill er den famøse kugle imidlertid ikke alene den magtfulde Ronans kæreste eje, men den spiller også en central rolle i hans onde ambitioner om at tage magten i hele universet. For at undgå Ronans hvidglødende raseri, tvinges Quill til at slå sig sammen med en kvartet, bestående af nogle af universets værste udskud: den våbenliderlige vaskebjørn, Rocket; den trælignende humanoid, Groot; den mystiske og dødsensfarlige Gamora og den hævngerrige Drax the Destroyer.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.