Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Våbensmuglingen
Original titel
Våbensmuglingen
Dansk titel
Våbensmuglingen
Medie
DVD
Længde i minutter
94 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Miriam Nørgaard
Instruktør
Andreas Kofoed
Producerende filmselskab
Fridthjof Film
Distributør
Det Danske Filminstitut
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
27. juni 2014
Begrundelse
Dvden er fortalt i et roligt tempo, men den indeholder flere passager med billeder og fortællinger om tortur. Blandt andet ser man billeder af torturerede mennesker, hvor en mand fortæller, at de er blevet hakket ihjel. Man hører om drab og lemlæstelse af mennesker, hvor man ser slørede billeder af, hvad der angiveligt er mennesker, som er brændt ihjel. Desuden ser man to mænd tale sammen om torturmetoder i indiske fængsler, hvor de blandt andet taler om voldtægt af mænd. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmen fortæller historien om danske Niels Holck og en af verdens største illegale våbennedkastninger. En nat i december 1995 falder fire ton våben ned fra himlen over en fjern landregion i Indien uden spor af, hvor de kommer fra, eller hvor de skal hen. Filmen rekonstruerer våbennedkastningen i en fortælling om to mænd, Niels Holck og Peter Bleach, der sætter livet på spil på en fælles mission, men med hver deres skjulte agenda, og den afdækker den mørklægning og ansvarsfraskrivelse, der finder sted, da missionen mislykkes.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.