Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år KAPGANG
Original titel
KAPGANG
Dansk titel
KAPGANG
Medie
Film
Længde i minutter
108 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Thomas Heinesen m. fl.
Instruktør
Niels Arden Oplev
Producerende filmselskab
Nordisk Film
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
16. juni 2014
Begrundelse
Filmen rummer scener med voldsomme skænderier, sorg og teenagelivets begyndende seksualitet. I en scene er en mand aggressiv og kommer op at slås i en større forsamling. I en anden scene ses en dreng tynget af sorg gå i opløsning ved sin mors begravelse. I en tredje scene ses en dreng onanere en ældre mand mod den ældre mands vilje. Scenerne er ikke udpenslede, samt de vurderes ikke at ville kunne virke grænseoverskridende på børn i 11 års alderen. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Filmen foregår i 1976, og handler om den 14-årige Martin fra Sdr. Omme, der lige før sin konfirmation pludseligt mister sin mor til kræft. Martin skal nu prøve at komme sig over sin mors død, og forsøge at planlægge den forestående konfirmation. Samtidig oplever han sin første forelskelse i sin veninde Kristine, men han er måske også forelsket i sin bedste ven Kim.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.