Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år LEV STÆRKT
Original titel
LEV STÆRKT
Dansk titel
LEV STÆRKT
Medie
Film
Længde i minutter
86 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Louise Vesth m. fl.
Instruktør
Christian E. Christiansen
Producerende filmselskab
Zentropa
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2014
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
11. juni 2014
Begrundelse
Filmen, der har en realismepræget og intens grundstemning, rummer flere voldsomme scener med skænderier, biljagter, påkørsler og mennesker, som er massivt trykket af skyld og sorg. I en scene ses en pige pludseligt blive kørt over af en bil ude af kontrol på voldsom vis. I en anden scene trues en kvinde af en mand, der er jaloux og psykisk ude af balance. Scener som disse er dog ikke udpenslede, samt der er også mere rolige passager i filmen med komiske indslag, som har en formildende effekt. Filmen vurderes på den baggrund kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
Lev stærkt handler om vennerne Nikolaj og Martin, der konstant jagter adrenalinrusen i deres hverdag. Da de kører ræs en dag, indhenter suset dem. De er skyld i en ung piges død, og Martin bliver sat i fængsel. Nikolaj går fri, og forelsker sig i mellemtiden i Martins drømmepige.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.