Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Robocop
Original titel
Robocop
Dansk titel
Robocop
Medie
Film
Længde i minutter
121 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Marc Abraham, Eric Newman
Instruktør
José Padilha
Producerende filmselskab
MGM
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2013
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
31. januar 2014
Begrundelse
Filmens har en actionpræget og konfliktfyldt stemning. Den indeholder en lang række scener med voldsomme skyderier, forfølgelser og eksplosioner. Under vejs møder vi en del af de sørgende og bange mennesker, som konflikterne rammer - bl.a. hovedpersonen og hans kone og søn. Ud af de mange voldsomme scener står et mindre antal frem som udpenslede: En mand med blottede lunger få panikangst, da han opdager, at det meste af hans krop er amputeret. En mand tortureres over et tidsrum ved at en støvle træder på hans hånd. En mand ligger meget forbrændt og mangler lemmer. Vi ser i detaljer en operation på en hjerne, hvor hjerneskallen er fjernet. Selv om de dramatiske scener er indlagt i et science fiction-univers fjernt fra hverdagen, beskrives dramaets psykologiske aspekter med stor realisme og indlevelse. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Handling
I en ikke så fjern fremtid har det multinationale selskab OmniCorp udviklet robotter til krigsførelse. Men de har længe ønsket også at integrere deres kontroversielle teknologi i civilsamfundet som politifolk. Da politimanden Alex Murphy bliver alvorligt såret, bygger OmniCorp ham om til en politibetjent, der er halvt mand og halvt robot. Men det medfører blot en række nye dilemmaer og konflikter.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.