Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år HUNGER GAMES - CATCHING FIRE
Original titel
HUNGER GAMES - CATCHING FIRE
Dansk titel
HUNGER GAMES - CATCHING FIRE
Medie
Film
Længde i minutter
146 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Suzanne Collins m. fl.
Instruktør
Francis Lawrence
Producerende filmselskab
Lionsgate
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
USA
Produktionsår
2013
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
29. oktober 2013
Begrundelse
Filmen har en spændingsladet grundstemning, som til tider bliver truende og angstpræget. Den indeholder lange dramatiske scener med forfølgelser, vold og drab, ligesom der er flere meget følelsesladede scener, hvor man blandt andet ser angste mennesker, der kæmper for deres liv. I en scene bliver en mand skudt i hovedet - det er dog filmet på sådan en måde, at man ikke ser skuddet ramme, i en anden lettere klaustrofobisk og angstpræget scene ser man en kvinde lukket inde i et glasrør, der kæmper forgæves for at redde en mand uden for røret. Da filmen foregår i et urealistisk science fiction univers, da de voldlige scener er klippet sådan, at volden ikke fremstår detaljeret, og da hovedpersonen fremstår særdeles stærk og handlekraftig vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
I filmen The Hunger Games: Catching Fire gentager Jennifer Lawrence rollen som Katniss Everdeen fra The Hunger Games. Katniss er vendt hjem efter at have vundet det 74. årlige Dødsspil sammen med hendes medsoner fra Distrikt 12, Peeta Mellark. Sejren betyder, at Katniss og Peeta må efterlade deres familier og indlede en sejrstur gennem distrikterne. Undervejs fornemmer Katniss, at et oprør er på vej, men byen Capitol kontrollerer stadig Panem, og præsident Snow forbereder det 75. Dødsspil - en konkurrence, som vil ændre Panem for evigt.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.