Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år MONSTERS UNIVERSITY
Original titel
MONSTERS UNIVERSITY
Dansk titel
MONSTERS UNIVERSITY
Medie
3D Digital Film
Længde i minutter
90 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Kori Rae
Instruktør
Dan Scanlon
Producerende filmselskab
DISNEY/PIXAR
Distributør
The Walt Disney Company Nordic, filial af The Walt Disney Company Nordic AB, Sverige
Nationalitet
USA
Produktionsår
2013
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
25. juni 2013
Begrundelse
Filmens indledes med den lille, poetiske, selvstændig historie 'The Blue Umbrella', hvori genstande - bl.a. paraplyer - er besjælede og udtrykker følelser. I én længere scene opleves det, at én af figurerne er bevidstløs eller død efter at være ramt af en bil. Hovedfilmen 'Monsters University' har en gennemgående humoristisk og actionpræget stemning. Den indeholder dog enkelte scener med en uhyggelig og mareridtsagtig stemning. Blandt mange komiske figurer fremstår nogle pludselig reelt truende. I nogle spændende sekvenser er monstre i fare, mens de jages af mennesker, lige som der er scener, hvor mennesker skræmmes af monstre. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Handling
De to meget forskellige monstre Mike Wazowski og James P. Sullivan mødes på Monsters University, og fra starten kan de ikke fordrage hinanden. Omstændighederne udvikler sig imidlertid sådan, at de er tvunget til at samarbejde i kampen for at blive uddannet til "skræmmere".
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.