Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år NORDVEST
Original titel
NORDVEST
Dansk titel
NORDVEST
Medie
Film
Længde i minutter
91 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Rene Ezra m. fl.
Instruktør
Michael Noer
Producerende filmselskab
Nordisk Film Produktion
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2013
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
4. marts 2013
Begrundelse
Filmen er en fortælling om en ung fyr i et meget råt miljø, der rummer både vold, stoffer, prostitution og anden kriminalitet. Man oplever, hvordan den unge mand bliver presset længere og længere ud i det kriminelle miljø, indtil han ikke kan bunde mere. I flere scener ser man overfald og forfølgelser, blandt andet ser man i nogle scener en ung mand, der bliver forfulgt af tæskehold med køller, og man ser ligeledes to unge mænd, der stærkt pressede skal likvidere en mand. Det miljø, som den unge mand færdes i, er meget forrået og nedbrydende, og det vurderes, at det, sammen med de voldsomme scener, filmen rummer, vil kunne virke urovækkende og angstfremkaldende på de 11-12-årige, hvorfor det vurderes, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende for børn og unge under 15 år.
Handling
Casper bor i NordVest sammen med sin mor, lillebror og lillesøster, hvor han ernærer sig ved at sælge hælervarer til Jamal, en af kvarterets bandeledere. Men hierarkierne står for fald, da den organiserede kriminalitet, i skikkelse af Bjørn, flytter ind i kvarteret. Casper får tilbudt et job og øjner straks muligheden for at stige i graderne, da han bliver involveret i Bjørns forretninger med narko og prostitution.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.