Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Skytten
Original titel
Skytten
Dansk titel
Skytten
Medie
Film
Længde i minutter
90 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Åke Sandgren
Instruktør
Anette K. Olesen
Producerende filmselskab
Nordisk Film
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2013
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
11. februar 2013
Begrundelse
Filmen har en nervepirrende grundstemning, på trods af et roligt fortælletempo. Den indeholder en række blodige scener med dyr og mennesker der bliver skudt. I en scene bærer en grædende kvinde sin stærkt blødende hund i favnen. I en anden scene ses en gruppe mennesker, der får blodsprøjt i ansigtet, da en sikkerhedsvagt i deres nærhed skydes ned. Da de voldsomme scener bygges meningsfuldt op over længere tid, og ikke virker udpenslede, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn over 11 år.
Handling
I thrilleren Skytten har Danmark netop fået ny regering, der vandt valget på at have en grøn profil. Men regeringen foretager en kovending og går nu ind for at støtte en kontroversiel aftale med USA om klimabelastende olieboringer i det sårbare Nordøstgrønland. Journalisten Mia Moesgaard kommer på sporet af denne politiske skandale, som involverer udenrigsministerens forestående aftale med den amerikanske regering. Hun bliver kontaktet af geofysikeren og den tidligere olympiske skytte, Rasmus, der har afgørende viden i sagen.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.