Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Argo
Original titel
Argo
Dansk titel
Operation Argo
Medie
Film
Længde i minutter
120 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
George Clooney, Grant Heslov, David Klawans
Instruktør
Ben Affleck
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2012
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
1. oktober 2012
Begrundelse
Filmen har i lange passager en meget nervepirrende og angstfremkaldende stemning. I flere scener ser man hadefulde menneskemængder, der angriber nogle ambassadefolk, og man følger deres kamp for at overleve. I andre ser man mennesker, der udsættes for tortur, blandt andet ved at de tror, de skal henrettes, hvorefter der bliver skudt uden kugler, og en mand, der hænger død og dingler i et reb. I en tredje scene ser man en mand, der tigger for sit liv, hvorefter han bliver skudt i maven. Filmen igennem opbygges en intens og rå stemning, og det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende på børn og unge under 15 år.
Handling
Operation Argo er baseret på virkelige hændelser og fortæller historien om den hemmelige operation, som skulle redde seks amerikanere ud af Iran. Da militante styrker stormer den amerikanske ambassade i Teheran, bliver 52 amerikanere taget som gidsler. Men midt i alt kaos lykkes det seks amerikanere at slippe væk og søge tilflugt hos den canadiske ambassadør. Da det kun er et spørgsmål om tid, før de seks bliver fundet og sandsynligvis dræbt, finder en CIA specialist på en risikabel plan, som skal få dem sikkert ud af landet.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.