Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Jagten
Original titel
Jagten
Dansk titel
Jagten
Medie
Film
Længde i minutter
115 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Sisse Graum Jørgensen, Thomas Vinterberg & Morten Kaufmann
Instruktør
Thomas Vinterberg
Producerende filmselskab
Zentropa Entertainments m.fl.
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2012
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
17. september 2012
Begrundelse
Filmen har en dramatisk og til tider knugende stemning. Den indeholder scener med vold og stærke følelsesudbrud. I en scene ses en diskussion mellem en stor dreng og en gruppe voksne mænd. Det udvikler sig til håndgemæng og en stor mand slår drengen til jorden. I en anden scene udsættes en mand for et voldeligt overfald. Han rammes af flere tunge genstande og må flygte med alvorlige skrammer. Der er desuden scener der skildrer, hvordan en mand isoleres og fornedres og der forekommer enkelte chockeffekter. Da de voldelige scener er få, og ikke er detaljerede, og da filmens følelsesmæssigt barske scener indgår i en meningsfuld sammenhæng, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn over 11 år.
Handling
JAGTEN foregår i en lille dansk provinsby op til jul. Vi følger 40-årige Lucas, som omsider er ved at få styr på sit liv. Efter en hård skilsmisse har han fået sig en ny kæreste, et nyt arbejde og er godt i gang med at genopbygge forholdet til sin teenagesøn Marcus. Men noget går galt. En tilfældig løgn. Og mens sneen daler og julelysene tændes, spreder løgnen sig umærkeligt som en virus. Chokket og mistroen løber løbsk, og det lille samfund befinder sig pludselig i en tilstand af kollektivt hysteri, alt i mens Lucas ene mand kæmper med alt, hvad han har for at bevare sit liv og sin værdighed.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.