Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 15 år Kapringen
Original titel
Kapringen
Dansk titel
Kapringen
Medie
Film
Længde i minutter
104 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Rene Ezra
Instruktør
Tobias Lindholm
Producerende filmselskab
Nordisk Film
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2012
Afgørelse
Tilladt for børn over 15 år
Vurderet dato
7. september 2012
Begrundelse
Filmen er fortalt i en tilnærmet dokumentarisk stil og har i perioder en angstpræget stemning. Den indeholder flere dramatiske scener, hvor man følger, hvordan en gruppe pirater holder en gruppe sømænd som gidsler ud for Somalias kyst. Filmen igennem oplever man, hvordan hovedkaraktereren bliver mere og mere psykisk nedbrudt, og man får gennem filmens fortælleteknik en meget virkelighedsnær oplevelse af, hvor psykisk nedbrydende gidselsituationen er. Samtidig indeholder filmen også nogle mere eksplicit fortalte dramatiske episoder, blandt andet ser man i en scene en mand, der tvinges til at skære halsen over på en ged. Her ser man gedens blodige åbne hals, mens den udånder med spjæt og kvælningslyder fra blodet i halsen. Det vurderes på baggrund af den psykiske stemning, som filmen fremmaner, den voldsomme realisme, som dette medfører, og de eksplicit dramatiske scener, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende på børn og unge under 15 år.
Handling
Fragtskibet MV Rozen er på vej mod havn, da det bordes og kapres af pirater i Det Indiske Ocean. Ombord er to danske sømænd, skibsokken Mikkel og maskinemesteren Jan, der bliver taget som gidsler i et kynisk spil om liv og død. For med kravet om en løsesum på millioner af dollars udløses et psykologisk drama mellem den danske skibsreder og de somaliske pirater.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.