Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år PARANORMAN - Dansk tale
Original titel
PARANORMAN - Dansk tale
Dansk titel
PARANORMAN - Dansk tale
Medie
3D Digital Film
Længde i minutter
92 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Travis Knight/Arianne Sutner
Instruktør
Chris Butler/Sam Fell
Producerende filmselskab
UNIVERSAL
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2012
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
16. august 2012
Begrundelse
Filmen foregår i et animationsunivers befolket med døde og zombier og har en humoristisk grundstemning, men også i lange perioder en gyserpræget uhyggelig og dramatisk stemning. I adskillige scener forfølges og angribes mennesker af zombier, som man har set opstå af deres grave. I flere uhyggelige scener oplever en dreng at virkeligheden går i opløsning, og at himlen forvandles til et uhyggeligt brølende væsen. I en længere sekvens ser man en dreng kæmpe mod en ånd med fare for at falde ud i intetheden. Da den dramatiske og uhyggelige stemning i mange scener forstærkes af en meget voldsom billed- og lydside, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11år.
Handling
Norman Babcock føler sig med rette misforstået. Her bor han i en by, der hvert år festligholder en hekseproces for tre hundrede år siden med al den uhygge, der hører sig til, men når han fortæller, at han kan se og tale med de døde, så bliver han skældt ud og anset for en særling. Hvis ikke det var for den tykke Neil, der også er vant til at blive mobbet, ville Norman være helt alene - altså bort set fra alle de døde, der hilser venligt på ham. Men det begynder alt sammen at give mening, da hans skøre onkel dukker op og fortæller ham, at det er hans skæbne at føre familietraditionen videre og hvert år mane heksens forbandelse i jorden igen, for hvis ikke!
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.