Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år Dark Shadows
Original titel
Dark Shadows
Dansk titel
Dark Shadows
Medie
2D Digital Film
Længde i minutter
113 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Richard D. Zanuck, Graham King, Johnny Depp, Christi Dembrowski, David Kennedy, Tim Burton
Instruktør
Tim Burton
Producerende filmselskab
Warner Bros.
Distributør
SF Studios (4125)
Nationalitet
USA
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
25. april 2012
Begrundelse
Filmen trækker genremæssigt på både action-, vampyr- og komediegenren. Den indeholder flere scener, hvor mennesker dør eller forvandles pga. trolddom. Her ser man blandt andet en kvinde og en mand, der springer ud fra en klippe. Samtidig indeholder filmen flere scener, hvor en vampyr angriber mennesker og slår dem ihjel. I en af disse scener dør en masse arbejdsmænd i et slagteorgie, fordi en vampyr ikke har fået blod i mange år. Flere af de actionprægede scener, hvor overnaturlige kræfter mødes, er dog ofte meget overdrevne i brugen af virkemidler, og da filmen generelt er gennemsyret af en komisk tone, og delvist foregår i et uvirkeligt vampyrunivers, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
I filmen Dark Shadows følger vi Barnabas Collins, der som ung vælter sig i penge og damer. Da han ender med at knuse heksen Angeliques hjerte, hævner hun sig ved at forvandle Barnabas til vampyr og begrave ham levende. To århundrede senere befries Barnabas fra sin grav, og vender dermed tilbage til en meget forandret verden i 1972. Han tager nu tilbage til sit gamle hjem, hvor resterne af Collins-familien stadig bor. Familen bærer dog på mange mørke hemmeligheder.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.