Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år The Hunger Games
Original titel
The Hunger Games
Dansk titel
The Hunger Games
Medie
2D Digital Film
Længde i minutter
143 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Nina Jacobson m.fl.
Instruktør
Gary Ross m.fl.
Producerende filmselskab
Lionsgate m.fl.
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
USA
Produktionsår
2012
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
15. marts 2012
Begrundelse
Filmen har en spændingsladet grundstemning, som til tider bliver truende og angstpræget. Den indeholder lange dramatiske scener med forfølgelse, vold og drab, ligesom der er scener med meget stor følelsesintensitet. I en scene bliver en pige stukket dødeligt af aggressive hvepse, i en anden scene får en pige et spyd i brystet og dør i armene på sin ulykkelige veninde, i endnu en scene jages og dræbes en ung mand af vilde hunde. Imidlertid fremstilles hovedpersonen særdeles stærk og handlekraftig. Dertil kommer at filmen foregår i et urealistisk science fiction univers og de voldlige scener har en fragmenteret, nærmest kaotisk klipning, således at volden ikke fremstår detaljeret. Det vurderes derfor at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Handling
I en nær fremtid, i ruinerne af dét, der engang var Nordamerika, tvinger den nye stat, Panem, hvert år landets 12 distrikter til at sende en teenagedreng og -pige til at konkurrere i The Hunger Games. Spillet er landsdækkende tv-underholdning, hvor de 24 deltagere skal kæmpe til døden mod hinanden, i en gigantisk arena, indtil kun én vinder står tilbage.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.