Tilbage til søgeresultater
Tilladt for børn over 11 år En Kongelig Affære
Original titel
En Kongelig Affære
Dansk titel
En Kongelig Affære
Medie
2D Digital Film
Længde i minutter
137 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Meta Louise Foldager
Instruktør
Nikolaj Arcel
Producerende filmselskab
Zentropa Entertainments m.fl.
Distributør
Nordisk Film Distribution A/S - Film
Nationalitet
Danmark
Produktionsår
2012
Afgørelse
Tilladt for børn over 11 år
Vurderet dato
24. februar 2012
Begrundelse
Filmen er fortrinsvist fortalt i et roligt tempo og foregår i et univers med stor historisk distance til vores virkelighed. Den har i lange passager en stemning af glæde og ubekymrethed, men langsomt vender dette til fare og utryghed. I flere scener ser man, hvordan en ung mands sind skifter og han gør ubehagelige ting. I en scene ser man ham blandt andet gå amok, mens en ung kvinde sidder i et hjørne og er angst. Filmen indeholder desuden flere lettere dramatiske og blodige scener: i en scene ser man blandt andet to mænd på vej til deres henrettelse. Den enes henrettelse hører man kun, men derefter følger man den anden mands lange vej op til skafottet, hvor han på vejen glider i den henrettede mands blod. I en anden scene ser man en mand, der er banket til døde, som hænger bagbundet, blødende og forslået på en træbuk. Det vurderes på derfor, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende på børn under 11 år.
Handling
Med udgangspunkt i det pikante og livsfarlige trekantsdrama mellem den stadigt mere sindssyge kong Christian, oplysningsmanden og idealisten Struensee, og den unge, men stærke dronning Caroline Mathilde, er En Kongelig Affære den gribende fortælling om et passioneret, forbudt kærlighedsforhold, som forandrede en hel nation - et drama om modige idealister, der risikerede alt for at bane vejen for frihed til et helt folk.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.