Tilbage til søgeresultater
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år HUGO
Original titel
HUGO
Dansk titel
HUGO
Medie
3D Digital Film
Længde i minutter
126 minutter
Længde i meter
Ikke angivet
Producer
Martin Scorsese/Johnny Depp
Instruktør
Martin Scorsese
Producerende filmselskab
PARAMOUNT
Distributør
United International Pictures
Nationalitet
USA
Produktionsår
2011
Afgørelse
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Vurderet dato
6. februar 2012
Begrundelse
Filmen har en varm og eventyrlig grundstemning. Generelt er personerne hjælpsomme og deres relationer kærlige, lige som der forekommer en del komiske optrin. Nogle scener har imidlertid med en vis melankolsk tone, fordi flere af personerne sørger over, at de har mistet deres nære familie og føler sig alene. Der er også en række lettere dramatiske scener: Et tog kører fortsætter ud over skinnerne og gennem banegården. Drengen, som er vores hovedperson, flygter flere gange fra stationsforstanderen og hans hund for at undgå, at komme på børnehjem. Han er i to tilfælde ved at blive ramte af et tog, og han har et mareridt om at blive forandret til en maskine. De dramatiske episoder strækker flere gange sig over et større antal scener, men ender alle godt. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de mindste børn.
Handling
Skjult for menneskevrimlen på banegården i Paris lever den forældreløse Hugo i de snirklede og glemte servicegange. Det eneste minde han har om sin døde far, er en mekanisk robot, som han gerne vil have til at virke. Derfor stjæler han ikke bare lidt mad og drikke på banegården, men også reservedele fra legetøjsbutikken. Indtil han bliver fanget. Indehaveren, Georges, lader ham dog slippe mod, at han arbejder i butikken. Men det viser sig, at der er mere, der knytter de to sammen, og sammen med den gamle mands barnebarn, Isabelle, kaster Hugo sig ud i en mission, der på magisk vis bringer ham tættere både på sin far og på den gamle mand og hans hemmelighed.
Kommentarer
Ikke angivet
Gå til avanceret søgning »
Udskriv denne side »


Forældre og andre, der har med børn at gøre, har mulighed for at modtage nyhedsbrev om rådets vurderinger af film. Vælg nyhedsbrev i menuen.